Как са свързани дишането и пеенето ?

 

Не можем да пеем без въздух !

По принцип, дишането и пеенето са взаимозависими и свързани едно с друго.

Подкрепата на дишането е от важно значение, за да ни помогне да създадем стабилен звук.

Разбира се, всички сега се питате, как  упражненията ни помагат да можем да пеем по-добре?

А,не е ли това, към което се стремим ?

Нека да разгледаме нашите основни дихателни упражнения и да подчертаем връзката между различните упражнения и начина, по който пеем.

Както си спомняте за основно упражнение ние се учихме как да възпроизвеждаме устойчив звук “сссссс” с нашия въздух, контролирайки обема и стабилността  му.

Това е изключително важно за песните ни, когато трябва да поддържаме дълга фраза на финала  и трябва да запазим звука стабилен.

Също от особено важно значение за нашето пеене е когато трябва да изпълняваме силен звук, при който мускулите трябва да могат да поддържат по-голямо налягане .

Не за подценяване е и  когато упражняваме , как да възпроизвеждаме гъвкави , стакати , бързи звуци или когато имаме да изпеем много думи във фраза .

Упражненията за дишане  тренират нашата диафрагма и околните мускули да бъдат по-гъвкави  и да ни помагат при изпяването на бързи песни .

Обратно на това се случва при пеенето на баладите, където се  изисква да използваме повече от техниките  за поддържане  на дълги ноти и за променяне на  динамиката .

Тренирането на силата , стабилността , гъвкавостта и динамиката на пеене се извършва при нас в студиото , контролирано от опитен специалист .

Надяваме се да сме ви били полезни с тази информация.

Не подценявайте техническите упражнения и се доверете на нашият опит !