КИТАРА

Научете се да свирите китара с нас!

Независимо дали се стремите да станете професионален китарист или да свирите за хоби, изучаването на китарата трябва да бъде забавно и възнаграждаващо преживяване, на което можете да се наслаждавате в продължение на години. Докато изучаването на китара включва придобиване на умения в техниката и в някоя музикална теория, с правилното позитивно отношение и готовност за учене, вие също може да станете доволен китарист със свои собствени права. Всичко започва с първия урок за китара!

Какво да очаквате да научите ?

На първия си урок по китара не забравяйте да кажете на учителя си  кои стилове за китара ви интересуват. Това е важно, тъй като в крайна сметка може да повлияе на начина, по който се учите. Искате ли да сте рок китарист? Предпочитате ли  мащабната изтънченост на джаза?Може би по-скоро кънтрито е  ваш стил? Или дори класическият? По отношение на стил, друг аспект, който трябва да обмислите, е дали ще искате да се научите да свирите с перце, с пръсти или може би и двете. Просто имайте предвид, че докато различните стилове на китара могат да включват разнообразни методи и подходи за преподаване, все пак имате нужда да научите някои необходими основи на китарата.

Уроците включват:

  • Устройство на китарата, звукоизвличане, правилна постановка на ръцете, апояндо, тирандо, ритъм, динамика, нотно ограмотяване, специални  упражнения, които дават възможност за импровизация и акомпанимент.
  • Придобиване на правилни инструментални навици
  • Изучаване на легато, стакато, вибрато, мелизми и други технически похвати.
  • Акорди – запознаване и строеж, скали, гами, акомпаниране и импровизиране, метал акорди /power chords/ и др.
  • как да настроите китарата си,  как да свирите първата си песен.
  • Разучаване на любими песни, групи и музиканти.
Вашият учител също може да провери дали вашата китара е настроена правилно. Ако имате китара, която има много стари износени струни, може би е добра идея да се поставят нови струни.Учителят ви може да ви покаже как да направите това или дори да го направите за вас. В зависимост от продължителността на първия си урок можете да научите някои основни позиции върху струните или дори някои основни акорди на китара.