РИСУВАНЕ ЗА ДЕЦА

Рисуване за деца- Лора

    Здравейте! Аз съм Лора и съм студентка в специалност “Книга, илюстрация и печатна графика” в Националната художествена академия.

Рисуването е моя страст, но съм любител на всички изкуства. От съвсем ранна възраст, винаги  са ме вдъхновявали фантастичните сюжети и невероятните герои. Обичам да научавам нови неща и се старая да правя качествено всичко, с което се занимавам.

рисуване за деца1

Запишете се при мен за урок по рисуване и заедно ще превърнем Вашите идеи  в прекрасни картини. Ще изучаваме различни техники на художественото изкуство, като създадем свой стил и почерк.

По време на уроците по рисуване за деца ще се научите да  изобразявате по различен начин предмети и други обекти, работейки с помощта на  художествени пособия. Ще се научите да рисувате картини на ваши любими животни или анимационни герои, а също така ще рисуваме по натура

.рисуване за деца 2

Забавно, нали!

Очаквам Ви с огромно желание, заедно да нарисуваме Вашата първа творба!

Защо детето ни да посещава уроци по рисуване и приложни изкуства?

    • Развива финната моторика у децата
    • Развива въображението  и творческите способности.
    • Възпитава ги за работа в колектив.

    •  Повишава самочувствието.
    • Превръща писането на ръка в умело практикуване на изкуство.

Защо изкуството е важно за децата и тяхното психично здраве?

От голямо значение за децата е да могат  да пресъздават практики и впечатления от реалния живот в изкуство. Това ги възпитава в осмисляне важността на нещата от ежедневието и насърчава креативността им.

Създаването на изкуство често  включва мислене за оразмеряване, пропорция и измерване. Това ги подготвя за по-нататъшно  вземане на решения и за математически умения. Чрез уменията си  да изследват и изразяват емоциите си, децата развиват емоционална зрялост. По този начин те проявяват разбиране към чувствата на другите.

Преди дори да могат да пишат, чрез изкуството, децата изразяват своята същност, настроения, въображение и чувства.То е начин да се чувстват уверени и в същия момент помага на родителите им да се докоснат до техните мисли и желания. След като децата усвоят как да рисуват от зададено изображение, те спокойно могат да създават собствени произведения на изкуството, прилагайки собствените си емоции. Това изгражда тяхната емоционална устойчивост и реализация в живота.