ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Даниела Туджарска

Преподавател по пеене,пиано,солфеж и теория на музиката.

Ръководи часовете по Музикотерапия

Даниела е завършила поп и джаз пеене в Националната Музикална Акaдемия – Проф. Панчо Владигеров  в класа на Ангел Заберски ,степен -МАГИСТЪР.

 През дългата си творческа  и професионална кариера е  работила като вокален изпълнител в над 13 държави.Стиловото разнообразие в репертоарът и и  помага да владее и прилага както в изпълненията си така и в процес на преподаване различни похвати и техники .Работила е с музикантите от група Динамит Брас бенд,Васил Петров,Стоян Янкулов-Стунджи,Веселин Веселинов-Еко и мн. други . Записала е песните “Остани тази нощ” и Игра на любов”

От 15 години се занимава с частна практика като вокален педагог във музикални фондации и училища. Работи с успех върху развитието на гласа, усвояване на добра вокална техника, придобиване на правилни певчески навици с цел запазване индивидуалността на учениците, водейки ги към изграждане на собствен стил. Използва като основа американските системи за поп, рок и джаз пеене. Включва различни техники на разпяване, звукоизвличане,динамика, вибрато , импровизиране, микрофонна техника и др. Всички упражнения се демонстрират разбираемо от нея.Работи също така върху развиване на музикалния слух и метроритмичния усет;развиване на артистичността и самочувствието;сценичното поведение и актьорското майсторство;обща сценична и музикална подготовка;упражнения по вокално фразиране и динамика, разучаване на нови песни; начини на импровизиране .Владее писменно и говоримо английски,руски,италиански и слабо испански,което и помага да провеждам уроци и с чуждестранни ученици и студенти.

Водена е от желанието си да предаде уменията си като певица ,с които би искала да помогне на желаещите да се занимават с това изкуство да изградят правилни певчески навици и култура,и да станат бъдещите таланти на България.

КРАСИ  ЖЕЛЯЗКОВ 

Преподавател по китара(класическа, акустична, електрическа), 

тамбура и укулеле.

Краси Желязков е роден във Варна. Учи при известните варненски учители Любомир Харалампиев – Капитана и Александър Петков ,които му помагат да усъвършенства уменията си и да засилят любовта му към класическата китара ,блуса, рока и джаза.

Неспирната му жажда за знания го кара да премине през различни музикални стилове, което усъвършенства неговите умения и развива изпълнителския му стил. Така през годините той успява да натрупа стабилни познания в свиренето на рок, блус, джаз, джипси джаз и акустик. Сред имената, който го вдъхновяват и му дават сили за творческото му развитие са Пат Матини, Майк Стърн, Томи Емануел, Гари Мур, Джако Пасториъс, Уедър Рипорт, Снарки Пъпи и други.

2012 – 2016 преподава класическа, акустична, електрическа и бас китара в най-реномираното музикално училище в Дубай, ОАЕ – Brooklyn Melodies Music Centre (http://brooklynmelodies.com/about/our-team) – по програмите ABRSM, Rockshool, Gypsy jazz & Acoustic.

Официален консултант и инструктор на YOUSICIAN – една от най-добрите инерактивни образователни апликации за обучение по китара, бас-китара, пиано и укулеле, която се използва от над 25 милиона хора от 154 страни по света. 

Краси Желязков използва в преподавателската си работа съвременни интерактивни методи на обучение, включващи мобилни апликации и онлайн упражнения. Автор е на наколко уникални учебника:

  • Първи Стъпки и Крачка напред – две пособия за обучение на деца от 5 до 9 годишна възраст, който  с помощта на игри,  лепене на стикери и оцветяване, подпомагат бързото и ненасилствено усвояване на началните познания по музика.
  • Книга за Българската Тамбура
  • Българската тамбура – Тайнство и Вдъхновение

ОБРАЗОВАНИЕ:

Първоначално завършва Естрадния Отдел при БДК. След години на турнета в страната и чужбина завършва своята Бакалавърска и Магистърска степен по поп-китара в НБУ.

УЧАСТИЯ:

Още като студент започва да свири в оркестъра на пианиста Влатко Радулов и създава джаз квартет “Монтуно” с който участва на всички форуми в страната. Свири няколко години в “Суинг Дикси Бенд – Габровo” под диригентсвото на големия пианист, композитор и аранжор Манол Цоков. През годините участва в:Биг Бенд Варна с диригент Димитър Андреев, оркестите на Българския държавен цирк и Райчо Иванов, групите на Емил Димитров и Лили Иванова и т.н. Създател, продуцент, мениджър и китарист на единствената по рода си етно формация “Балкански Коне” с която участва на десетки международни фестивали и концерти в страната и чужбина.