ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Даниела Туджарска – Преподавател по пеене, пиано – начален курс, солфеж и теория на музиката

Даниела е завършила поп и джаз пеене в Националната Музикална Акaдемия – Проф. Панчо Владигеров  в класа на Ангел Заберски ,степен -МАГИСТЪР.

 През дългата си творческа  и професионална кариера е  работила като вокален изпълнител в над 13 държави. Стиловото разнообразие в репертоарът й  помага да овладее и прилага, както в изпълненията си така и в процеса на преподаване различни похвати и техники. Работила е с музикантите от група Динамит Брас бенд,Васил Петров,Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко и мн. други. Записала е песните “Остани тази нощ” и Игра на любов”

От 17 години се занимава с частна практика като вокален педагог в музикални фондации и училища. Работи с успех върху развитието на гласа, усвояване на добра вокална техника, придобиване на правилни певчески навици с цел запазване индивидуалността на учениците, водейки ги към изграждане на собствен стил. Използва като основа американските системи за поп, рок и джаз пеене. Включва различни техники на разпяване, звукоизвличане, динамика, вибрато, импровизиране, микрофонна техника и др. Всички упражнения се демонстрират разбираемо от нея. Работи също така върху развиване на музикалния слух и метроритмичния усет; развиване на артистичността и самочувствието; сценичното поведение и актьорското майсторство; обща сценична и музикална подготовка; упражнения по вокално фразиране и динамика, разучаване на нови песни; начини на импровизиране. Владее писменно и говоримо английски, руски, италиански, което и помага да провежда уроци и с чуждестранни ученици и студенти.

Водена е от желанието си да предаде уменията си като певица, с които би искала да помогне на желаещите да се занимават с това изкуство да изградят правилни певчески навици и култура, и да станат бъдещите таланти на България.

Веско Кирилов

ВЕСКО КИРИЛОВ 
Преподавател по китара (акустична, класическа и електрическа)
 
Професионалното му начало като музикант датира от 1972г като китарист на група “Ескорт” с която осъществява концертни турнета заедно с  Георги Парцалев и Стоянка Мутафова и певеца Христо Кидиков и на по-късен етап с Петър Чернев.
Към края на седемдесете с група “Лира” правят турнета с Панайот Панайотов в България, Русия в Швеция и във Финландия.  
От 1986-та до 1990-та с братя Аргирови свири по турнета в България, Русия, Германия.
Сформира нова група – квартет с която работи в  Германия. Като в определени периоди, в групата участват различни музиканти, между които Стоян Янкулов, Милен Кукошаров и други.
След 2000-та за по-продължителен период работи като  “One Man Band”  по кораби с туристи и заведения в различни европейски страни.
След завръщането си в България  участва в шоу програми с Панайот Панайотов и  братя Аргирови.   
 

Станислав Атанасов – Преподавател по китара(акустична, електрическа), тамбура

Завършва средното си образование  в СМУ,,Широка лъка’’ през  2000г със специалност, Tамбура.

През 2001 е приет в “Софийски Университет”, където до 2005 изучава Музикална педагогика.

През годините работи с : Оркестър към ПФА,,Шевица”, Оркестър към Анс..,,Български ритми’’, Оркестър към Анс. ,,Балкан’’, Оркестър към Анс.,,Средец’’, Оркестър към Анс.,,София – 6’’, Оркестър към Анс.Пламъче, Формация,,Хаджии’’

Дълги години е работил  като преподавател по тамбура в Читалище,,цар Борис Трети’’ и Фолклорен център,,Нестия’’. От 2021г е част от екипа на Vox studio.

 Plamen

Пламен Бояджиев – Преподавател по китара (класическа , акустична и електрическа ) солфеж , композиция , хармония , ел. теория на музиката, оркестрация.

Пламен свири на китара (класическа , акустична и електрическа ) от над 20 години.

Още като ученик се научава сам да свири на електрическа.и акустична китара пеейки песните, които е написал. Сформира групата Дизел и групата Дизел Овендар където се изявява като певец и соло китарист.

В 6ти клас учи китара при преподавателя Терзиев в Пионерския Дом.

В 7 клас учи класическа китара в Читалището в Раднево при Вълчан Иванов.

От 1989г. до 1994 учи китара при Жулиен Минков в Средното Музикално Училище ,,Христина Морфова в Стара Загора.

1994г е приет да учи китара при Иван Михайлов и Милена Вълчева в А.М.Т.И. (Академия за музикално и танцово изкуство) Пловдив. Изучава също композиция при проф.Николай Стойков.

Завършва А.М.Т.И. през 1998г. със специалност Педагогика на обучението по музика с професионална квалификация -Учител по музика в детска градина ,начален среден и горен курс,учител по китара в школа и музикално училище.

По време на следването си издава в Швайнфурт (Германия) сборник с 7 лирични миниатюри за класическа китара ,,Children’s Naivety” като една от тях ,,Dance” е публикувана и в китарното списание Soundboard в Ню Йорк.

Учи китара на лятна академия в Швайфурт при Михаел Трьостер и композиция при Фритц Шпилт.

На конкурси за класическа китара се изпълняват негови композиции както в страната така и извън нея-Синая (Румъния).

По покана на колегата си -джаз музиканта китарист и композитор Хуан Ямас в Марбея, преподава в ,,Лицео де ла музика,, ел.китара,солфеж,ел. теория и бас китара. Пак по негово настояване Пламен участва в различни музикални проекти в стил джаз,блус,латино,рок,класика,фламенко,кънтри и електронна .музика записани в студиото на Хуан с участието на музиканти от Бразилия, Америка, Аржентина и Пайс Баско.В Мадрид.

Пламен дава интервю и издава джазовата пиеса в стил суинг-Black And White за к итарното списание ,,Acordes de la guitarrista,,В Естепона свири в група ,,Коктейл,,В Малага участва във латино-джаз триото ,,Малаканя,, заедно с флейтиста от Венецуелската филхармония Хосе и Мария-професор по класическа китара от Консерваторията в Малага.В Хаен свири в оркестъра ,,Алмудена,, ,а когато живее в Гранада в групата ,,Blanco y Negro,,(Черно и Бяло,,През 2010 се завръща в България -София.

Композира детска музика по стихове на поетесата Невена Кючукова. (Записани детски песнички в студиото на Бели Зелени Червени.В канал КОМ записва първите си композиции за китара.

Преподавал е китара в ,,Център за работа с деца- филиал Борово, в център за работа с деца – филиал ул.Иван Вазов. В школа по китара в широкия център на улица Симеон. Свирил е с Васко Кръпката и участва в различни групи сред които и Storshild.Свирил е различни стилове музика – класика, рок, блус, поп, джаз, реге, кънтри и други.

Работи добре както с деца, младежи, така и с възрастни, индивидуално и по групи.

Преподавал е и на незрящи ученици. Подходът му към учениците е индивидуален, съобразен с техните желания, интереси и способности без да изневерява на принципите свързани с начина му на работа като педагог и китарист.

Има познания по солфеж, композиция, хармония, ел. теория на музиката, пиано, оркестрация.